Voorganger - Vrijzinnigen Heerde

Ruimte voor ontmoeting en inspiratie voor mensen van nu!
Ga naar de inhoud

Voorganger

Wie zijn wij
Wie staat daar op de kansel?

Sinds februari 2011 ben ik verbonden aan de Vrijzinnige geloofsgemeenschap Heerde als voorganger. Een fraai woord, voorganger, het is dus de bedoeling dat ik voorga en dan bedoelen we niet als eerste door een deur lopen! Ik mag u voorgaan in het vormgeven van een zondagse viering. Ik mag een meditatie schrijven, bedenken, uitspreken en met u delen tijdens een zondagse viering. Dat is mooi en inspirerend werk, waar ik heel erg van geniet als ik er mee aan de slag ga. Maar dat woord voorganger heeft voor mij ook een andere, wat lastiger component. En dat is alsof ik het beter zou weten, of zou moeten weten, dan u die onder mijn eventuele gehoor zit op die zondagen. 


Niets is echter minder waar. Ik ben net zo zoekend als dat u dat misschien bent. Ik krijg alleen van u tijd, om dingen diepgravender uit te zoeken, te onderzoeken en mijn vragen, twijfels en soms ook zekerheden, met u uit te wisselen. En ik verheug mij dan op uw reacties, tijdens de koffie na de viering of later via de mail of een telefoontje. Want alleen maar samen kunnen we tot een dieper en 'doorvoelder' inzicht komen over hoe het toch zit allemaal met geloof en ongeloof. Over hoe we omgaan met onze geloofszekerheden, onze vragen en twijfels, onze nieuwe en soms fantastische ontdekkingen of zelfs ervaringen, over de gelezen boeken die ons inspireren, kortom, over alles wat met hoofd en hart te maken heeft. Samen denken en uitwisselen over een van de meest intieme zaken die een mens bezig kan houden, het geloof, werkt inspirerend, een woord dat is afgeleid van het woord spiritueel. Onze zoektocht is een spirituele zoektocht waarin geen vraag vreemd is en waarbij openheid, luisteren, en het loslaten van meningen en oordelen voorop staan. Zo alleen wil ik graag uw voorganger zijn en u mag het ook best eens van mij overnemen!!

Een klein beetje CV dan nog....

Ik ben geboren in november 1953, een babyboomer. Op 1 januari van het jaar 2017 ben ik met vervroegd pensioen gegaan voor wat betreft mijn werkzaamheden als geestelijk verzorger in een verpleeg-en revalidatiecentrum te Amersfoort. Ik ben gelukkig getrouwd sinds 1975 en we hebben twee kinderen, een dochter en een zoon. Beide hebben fijne levenspartners gevonden waar wij ook veel van houden. Wij zijn wij grootouders geworden van een kleinzoon in februari 2015 en wij zijn heel erg dol op hem! Mijn werkzame leven begon ik binnen het basisonderwijs als kleuterjuf en ik ben later theologie gaan studeren in 1986. Na mijn afstuderen in 1990 ben ik werkzaam geweest in een PKN gemeente te Zwolle Zuid waar ik mij vooral heb gespecialiseerd in het rouwpastoraat. Ik heb daar 11 jaar gewerkt en ben in 2001 overgestapt naar de zorg waar ik werkte als geestelijk verzorger. Sinds mijn vervroegd pensioen ben ik als docent verbonden aan het Atma instituut in Amersfoort waar ik praktijklessen geef aan de studierichting algemeen geestelijk begeleider. Daarnaast ben ik lid van het bestuur van het convent van vrijzinnige voorgangers. Alweer in Amersfoort! En voorganger in Heerde. Al deze werkzaamheden vervul ik met veel plezier en ik hoop nog lang in gezondheid dit te mogen en te kunnen doen!

Wat kan ik voor u doen?...

Wanneer u het prettig vindt om eens met mij van gedachten te wisselen of het gewoon gezellig vindt dat ik bij u op bezoek kom, dan kunt u mij altijd bellen of mailen. Mijn gegevens vindt u op deze website. Schroom niet, we maken een afspraak en ik kom u bezoeken!

Terug naar de inhoud